Kokosowe kakao proteinowe to napój, który łączy wyjątkowy smak z naturalnym wsparciem dla metabolizmu. Sprawdzi się idealnie, kiedy chcemy zrzucić zbędne kilogramy, ale również jako zdrowa alternatywa dla słodkich przekąsek, jak batoniki czy cukierki. Działa jak naturalny spalacz tłuszczu, dzięki temu, że ma prosty i zdrowy skład.
Jak przygotować kokosowe kakao proteinowe?
Przygotowanie kokosowego kakao proteinowego jest banalnie proste! Wystarczy chwila, by stworzyć napój pełen smaku i dodający energii. Odżywczy koktajl możesz wypić rano jako szybkie śniadanie lub po treningu, by uzupełnić siły.
Wystarczy pół szklanki mleka kokosowego, 1 porcję odżywki białkowej o smaku kakao (lub innym ulubionym smaku), łyżka kakao oraz woda. Dla smaku można dodać również cynamon, wanilię czy nasiona chia.
Całość wlewamy do małego rondelka i podgrzewamy na małym ogniu, mieszając. Gdy składniki będą połączone, zdejmujemy z ognia i przelewamy do butelki czy szklanki. Można pić na zimno lub na ciepło!
Nie tylko wyjątkowy smak. Ten napój korzystnie wpłynie na organizm
Mleko kokosowe dostarcza średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Wspierają one procesy metaboliczne i pomagają dłużej utrzymać uczucie sytości. Kakao jest źródłem magnezu, który pomaga równowagę nerwowo-mięśniową. Dodatkowo odżywka białkowa wspiera regenerację mięśni i stabilizuje poziom cukru we krwi.
Źródło: kuchnia WP