Poplista

1
sanah, Krzysztof Zalewski Eviva l'arte! (K. Przerwa-Tetmajer)
2
Ed Sheeran Azizam
3
Sobel, francis, Deemz KOCHASZ?

Co było grane?

19:15
sanah / Krzysztof Zalewski Eviva l'arte! (K. Przerwa-Tetmajer)
19:23
Ed Sheeran Azizam
19:26
Shouse Call My Name

Te jajka faszerowane zrobią furorę na wielkanocnym stole. Przygotujesz je w mgnieniu oka

Wielkanoc już za pasem, a ty jeszcze nie wiesz, co przygotować na świąteczny stół? Warto postawić na jajka, które są szczególnie kojarzone z tym okresem, a do tego pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu. Jajka faszerowane z pieczarkami zrobisz dosłownie w kilka minut, dzięki czemu nawet niezapowiedziana wizyta gości nie będzie dla ciebie wyzwaniem. Przepis na wielkanocną przekąskę zdradziła Ania Starmach.
Jajka faszerowane z pieczarkami. Przepis Ani Starmach, fot. Shutterstock

Przepis na jajka faszerowane według Ani Starmach

  • 4 jajka
  • 5 pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka siekanej pietruszki lub koperku
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz

Jajka faszerowane z pieczarkami. Przepis Ani Starmach

Pieczarki oczyszczamy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki. Doprawiamy do smaku i smażymy przez kilka minut. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, przekrawamy wzdłuż na pół. Żółtka wydrążamy, rozdrabniamy je widelcem, mieszamy z pieczarkami, majonezem i koperkiem lub pietruszką. Nakładamy farsz na jajka i dekorujemy pietruszką lub koperkiem. Smacznego!

Czytaj dalej:
Polecamy