Poplista

Dennis Lloyd - Mad World
1
Dennis Lloyd Mad World
Carla Fernandes - Co, jeśli?
2
Carla Fernandes Co, jeśli?
Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino - Tamo bien
3
Enrique Iglesias x Pitbull x IAmChino Tamo bien

Co było grane?

Roxette - How Do You Do
06:45
Roxette How Do You Do
Meduza / James Carter / Elley Duhé / Fast Boy - Bad Memories
06:48
Meduza / James Carter / Elley Duhé / Fast Boy Bad Memories
Maciej Skiba - Chcę Ciebie częściej
06:51
Maciej Skiba Chcę Ciebie częściej

Tłusty Czwartek: Anna Lewandowska proponuje pączki z... batatów i banana!

Dla wszystkich, którzy dbają o linię, a nie chcą sobie odmawiać przyjemności w Tłusty Czwartek, mamy zdrową alternatywę dla tradycyjnych pączków od Anny Lewandowskiej. W przepisie trenerka wykorzystuje do ich przygotowania bardzo nietypowych składników. Odważycie się spróbować?

Anna Lewandowska Tłusty Czwartek będzie świętować w swoim stylu – z tej okazji na blogu podzieliła się z fanami nietypowym przepisem na pączki, których głównymi składnikami są bataty i banan. „To takie pączki bez pączka. Prawie bez niczego – bez glutenu, bez jajek, bez laktozy i bez cukru” – reklamuje swój przepis. Prawie bez niczego… Czy bez smaku również?



Trenerka zachęca do celebrowania Tłustego Czwartku w stylu „fit”, jednak zapewnia, że sama skusi się również na tradycyjnego pączka. A wy którą wersję wybierzecie?
Jeżeli jesteście na tyle odważni, by wypróbować przepis Lewandowskiej, znajdziecie go poniżej.


Składniki:

• 1 duży słodkie ziemniak (batat)
• 2 banany
• 60 g mąki kokosowej
• szczypta cynamonu
• starta skórka z pomarańczy lub cytryny
• dowolna konfitura
• olej kokosowy do smażenia


Sposób przygotowania:

„Obrałam i pokroiłam na małe kawałki batata, a następnie ugotowałam go w wodzie. Kiedy wystygł, włożyłam go do blendera, wraz z bananami, mąką i dosłownie odrobiną (opcjonalnie) mleka kokosowego, startą skórką. Całość zmiksowałam na jednolitą masę. Uformowałam z niej kulki, a następnie strzykawką (dość z dużym otworem) lub specjalnym przyrządem kuchennym, nabrałam konfiturę i wcisnęłam odrobinę w każdą z kulek. Włożyłam na noc do lodówki.

Rano wzięłam się za smażenie. Rozpuściłam na patelni olej kokosowy i smażyłam kulki na wysokim ogniu smażyłam, obracając je do momentu przypieczenia i mocnego zarumienienia”.

Uwaga! Anna Lewandowska uczciwie ostrzega: „Kulki są lekko twarde”.

Polecamy