Poplista

1
Oskar Cyms Co noc
2
Lady Gaga Abracadabra
3
Wiktor Dyduła, Kasia Sienkiewicz Nie mówię tak, nie mówię nie

Co było grane?

21:00
FAKTY RMF FM
21:07
Savage Only You
21:11
The Weeknd Save Your Tears

Hit na Wielkanoc: Jajka faszerowane pastą z awokado

Jajka faszerowane pastą awokado mogą stać się przebojem waszego wielkanocnego stołu. Ta przekąska to ciekawe połączenie składników, które jest nie tylko smaczne i zaskakujące, ale także zdrowe. Dodatkowo prezentuje się niezwykle wiosennie!

Do przygotowania jajek faszerowanych pastą awokado potrzebujemy: 6 jajek, 1 dojrzałe awokado, 2 łyżeczki chrzanu, sól, pieprz, ząbek czosnku, kiełki (np. rzodkiewki), ewentualnie rzeżucha, 2 łyżeczki oliwy lub 1 łyżeczka domowego majonezu.

Przygotowanie:  Gotujemy jajka na twardo. Przecinamy na pół i ze środka wyjmujemy żółtka, które przekładamy do blendera.

Obieramy awokado, wyjmujemy pestkę, miąższ przekładamy również do blendera, gdzie są już żółtka. Dodajemy obrany ząbek czosnku, sól, pieprz, dolewamy oliwę lub majonez. Dokładamy 2 łyżki chrzanu i wszystko miksujemy.

Gotową pastą faszerujemy połówki jajek, które dekorujemy kiełkami lub rzeżuchą. Smacznego!
 

Polecamy