Poplista

1
Pezet, Auer Dom nad wodą
2
Alan Walker x Meek Dancing in Love
3
Benson Boone Sorry I'm Here For Someone Else

Co było grane?

16:50
Rick Astley Never Gonna Give You Up
16:54
Alan Walker / Meek Dancing in Love
17:00
FAKTY RMF FM

Tłusty czwartek: Azjatyckie pączki z mango i kokosem! [PRZEPIS]

Pączki z lukrem, z cukrem pudrem, z marmoladą - wszyscy uwielbiamy te tradycyjne smaki. Jednak jeżeli chcesz zaszaleć w tłusty czwartek, mamy dla ciebie propozycję. Usmaż azjatyckie pączki z mango i kokosem - są słodkie, egzotyczne i niezwykle orzeźwiające. Koniecznie zobacz przepis!

View this post on Instagram

Uwaga, uwaga! 🌟 Na blogu pojawiły się moje pierwsze PĄCZKI 💜 I to nie byle jakie, bo BEZ GLUTENU, MLEKA I JAJEK 👏💜 Pyszne, mięciutkie i tłuściutkie. Długo zachowują świeżość i nie twardnieją na kamień 👌 A to wszystko dzięki dodatkowi ziemniaków, które uratowały moją tegoroczną pączkową próbę 😁 Możecie podać je z cukrem pudrem, polane lukrem, czekoladą lub nadziane ulubioną konfiturą 💜 Jeśli chcecie możecie je też upiec, choć wtedy przypominają bardziej drożdżówki 🍩 Tłusty Czwartek już za tydzień! 🙃 #donuts #polishdonuts #fatthursday #glutenfree #vegan #dairyfree #eggfree #lactosefree #potatoes #dessert #pączki #pączkibezglutenowe #bezglutenowepączki #bezglutenu #tlustyczwartek #dietabezglutenowa #beznabiału #bezjajek #bezlaktozy #lowfodmap #celiakia #hashimoto #alergiapokarmowa #bezbezpl #zdroweodzywianie #zdrowejedzenie #deser #ciasto #nietolerancjepokarmowe

A post shared by Kasia| bezbez.pl |Poland 🌱🥕🍴👟 (@bezbezpl) on

Co potrzebujesz?

  • 1 mango
  • 200 gram mąki pszennej
  • 80 gram cukru
  • 40 gram wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Cukier puder

 

Jak przygotować?

  1. Mąkę przesiewamy przez sitko. Dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, szczyptę soki oraz cukier.
  2. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. Mango obieramy ze skóry, kroimy na drobne kawałki i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Mango dodajemy do reszty składników, mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 25 minut.
  5. W garnku rozgrzewamy olej.
  6. Z ciasta formujemy kilki i wrzucamy na gorący olej.
  7. Smażymy do uzyskania złotego koloru. Pamiętaj, aby podczas smażenia obracać pączki.
  8. Po wyjęciu pączków, suszymy je ręcznikiem papierowym.
  9. Po wystygnięciu posypujemy je cukrem pudrem.

Polecamy